Utställare

7 april – 10 april 2023 Påskutställning

Josefine Stenersen ställer ut fotoinstallation samt foto

Fabian Frid har gjort musiken till fotoinstallationen

Britt-Marie Fridh ställer ut tavlor i olja och tusch/akvarell. Årets tema heter ”Focus D A H L I A”. 

P  R  E  S  E  N  T  A  T  I  O  N

Josefine Stenersen

Fotograf och bildjournalist, uppvuxen i Simrishamn på Österlen. Hon har tilldelats utmärkelsen ”Årets Rookie” i branschtävlingen Årets Bild och har sin bas i Stockholm där hon jobbar som frilansfotograf.

”För lite mer än ett år sedan förlorade jag synen på mitt vänstra öga. Under tiden som följt har jag undersökt min situation och dokumenterat den i ett försök att hitta ny grund, genom känslan av förlust och upplevelser av omvälvande förändring. Bilderna handlar om sorg, förändring, acceptans, likgiltighet och vrede – känslor som jag tror att vi alla kan mötas i.”

Josefine Stenersen Woodfield garden & gallery
Påskutställning 2022

Fabian Frid

Kompositör och musikproducent som skapar musik med en blandning av organiska och elektroniska ljud. Älskar spänningen som skapandeprocessen ger mig, det finns alltid nya ljud, rytmer och känslor att upptäcka. Sedan jag började spela gitarr för många år sedan har jag rört mig inom många stilar och lärt mig att spela ett flertal instrument.

Under artistnamnet SEAS!CK skapar jag egen musik och i bandet Billie Garlic är jag gitarrist, låtskrivare och producent. Aktuell med musik till dokumentärfotografen Josefine Stenersens utställning påsken 2023 på Woodfield Garden & Gallery. Förutom att hålla på med musik studerar jag till ingenjör och påbörjar mitt 5e och sista läsår till hösten.

woodfield garden & gallery
Påskutställning 2022

Britt-Marie Fridh

Skapar impressionistiskt i olja och tusch. Att skapa och se hur en bild växer fram är en fantastisk upplevelse, ibland tar det månader och ibland sker allting väldigt snabbt. Men det är de samlade upplevelserna under alla mina år som blir till just den unika bilden och uttrycket. Varje år är det ett nytt tema som har sin första visning och vernissage på påskutställningen i galleriet på gården. Det är det genuina intresset och nyfikenheten som driver konstnärskapet. 

Jag arbetar gärna i olja och med mycket färg – för att en annan gång måla väldigt tunt, som om oljan var akvarell. För en del år sedan upptäckte jag tuschen som är tuff att arbeta med, men oj vad roligt. Efter ett antal olika grunder i olja arbetas det sedan vidare med samma motiv men i andra tekniker såsom tusch. För att få mer värme och karaktär läggs det ibland till akvarellfärg i ett fåtal kulörer.

woodfield garden & gallery Britt-Marie Fridh
Påskutställning 2022